Tibetaanse nek/schedel reflexologie
Bij deze Tibetaanse nek/ schedel behandeling wordt met verschillende technieken gewerkt op het gebied van de nek, het hoofd, de schedel, de schouders en (boven)rug, gebaseerd op eeuwenoude kaarten van reflexzones van het lichaam. Ook goed te combineren met andere reflexzone behandelingen van bv het gezicht of de voeten.

Deze behandelmethode is effectief gebleken bij klachten als spierspanning in het hele lichaam, stress, maar ook bij reumatische klachten, fantoompijnen, hoge bloeddruk, maagzweer, slapeloosheid, dementie, hersenbloeding, duizeligheid, gevoelloosheid, oedeem en vele andere ziektes.

De Tibetaanse geneeskunde is gebaseerd op eeuwen oude kennis en ervaring. Het is een van de oudste geneeswijze en deze wordt vandaag de dag nog steeds toegepast in oa. Tibet, India, Nepal, Bhutan, Ladakh, SiberiŽ, China en Mongolie. Maar ook steeds meer in Noord Amerika en delen van Europa.

Tibet had eeuwen geleden, zoals veel oude natuurvolken, veel kennis op gebied van natuur, ziekte en gezondheid. Rond de 4e eeuw met de komst van het Boeddhisme kwamen daar veel invloeden bij van de Ayurvedische geneeskunde. Later rond de 7e en 8e eeuw werd er veel kennis en ervaring uitgewisseld met andere landen als China, PerziŽ en Griekenland. Zo werd de geneeskunde flink uitgebreid en hebben ze een goed gezondheids systeem ontwikkeld mbt het stellen van diagnoses, het behandelen van ziektes en behouden van een goede gezondheid.