Guasha
Is ook een hele oude volksgeneeswijze uit Azie waarbij men bepaalde (reflex)gebieden en meridianen op het lichaam behandelt met olie en een schraper. De laatste jaren wordt er in China weer veel gebruik gemaakt van guasha door artsen en therapeuten maar ook door de bevolking zelf, ter preventie. Men komt ook bij elkaar in parken om tai-chi en guasha met elkaar te doen.

De behandeling:

De huid wordt ingesmeerd met een speciale guasha-olie. De olie bevat verschillende Chinese kruiden voor ontgifting, warmte en ontspanning. De olie zorgt er ook voor dat de huid niet beschadigt tijdens het schrapen. De schrapers zijn meestal gemaakt van Jade, hoorn of metaal en hebben verschillende vormen.

Door met de schraper over de met olie ingesmeerde huid te schrapen maak je (energie)blokkades en afvalstoffen los. Hierbij kunnen tijdelijke verkleuringen in de huid optreden. (NIET op de huid als bij een bloeduitstorting) deze verkleuringen verdwijnen meestal na 3-7 dagen. Hoe donkerder de verkleuring hoe dieper de blokkade.

Omdat de kruidenolie en het schrapen een ontgiftende werking hebben is het aan te raden om de dagen na de behandeling extra water te drinken om de afvalstoffen af te voeren!

Guasha is effectief gebleken bij tal van klachten: Pijnklachten, vastzittende spieren, RSI, nek, schouder en rugklachten, hoofdpijn/migraine, slapeloosheid, stress, vermoeidheid, spijsverteringsklachten, ontspanning etc. En ook preventief om klachten te voorkomen.